Nie ma cię w obszarze dostawy? Wolisz inną godzinę? Zamówienie specjalne? Napisz lub zadzwoń, a wspólnie ustalimy koszt i termin dostawy do Twojej lokalizacji.
TORTY
Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.
-
CZEKOLADOWO - MALINOWY KETO
Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: malinowy oraz z mleczną czekoladą.
Konfitura malinowa bez cukru. Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i dla cukrzyków.
Słodzony erytrytolem.
SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, maliny, masło, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem
MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 265 kcal B: 6 g, W: 9 g, T: 23 g -
CZEKOLADOWO - KAWOWY
Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone espresso. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: kawowy oraz z mleczną czekoladą.
Czekoladowo-maślany ganache.
Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i chorujących na cukrzycę.
SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, masło, espresso, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem, owoce
MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 287 kcal B: 6 g, W: 9,9 g, T: 25 g -
MALINOWO - PORZECZKOWY
Elegancki, bardzo owocowy tort z białą czekoladą i kremem na bazie mascarpone. Domowe konfitury. Cztery warstwy orkiszowo-pszennego biszkoptu nasączonego malibu. Słodzony erytrytolem i stevią.
SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, maliny, porzeczki, erytrytol, czekolada biała słodzona stevią, mąki: orkiszowa, pszenna, masło, żelatyna, malibu, złoto jadalne
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok.240 kcal
B: 5 g; T: 20 g; W: 9,8 g -
MALINOWO - WIŚNIOWY
Delikatny owocowy tort dedykowany przede wszystkim dzieciom i… fanom koloru różowego.
Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem wiśniowym przełożone kremami na bazie serka ricotta i budyniu: malinowym i śmietankowym. Do tego wiśnie, konfitura malinowa i nieco mlecznej czekolady.
SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, ksylitol, żelatyna, mąki pszenna, orkiszowa, ziemniaczana, maliny, wiśnie, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem, płatki ryżowe
MAKROSKŁADNIKI na 100 g:
B: 9; W: 12 ;T: 4,1 -
PORZECZKOWO - PISTACJOWY
Superlekki tort bez mąki. Dwa biszkopty czekoladowe przełożone kremem na bazie serka ricotta i budyniu z porzeczkami.
Do tego pistacje i nasza konfitura z czarnych porzeczek.
SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana, kakao, czekolada gorzka, pistacje, owoce sezonowe
MAKROSKŁADNIKI: na 100 g: ok. 140 kcal; B: 10,7 g, T: 7 g; W: 9,3 g -
CZEKOLADOWO - PRALINOWY Z WHISKY KETO
Tort dedykowany Panom, zwłaszcza tym na diecie keto i cukrzykom. Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone whisky. Kremy na bazie mascarpone i bezcukrowej czekolady oraz pralina z prażonych orzechów laskowych. Czekoladowy ganache.
Skład: mascarpone, śmietana, serek śmetankowy, jaja, kakao, erytrytol, orzechy laskowe, whisky, żelatyna, masło ekstra z mleka krowiego, czekolada mleczna, gorzka, biała (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, whisky -
Szef kuchni poleca
TORT ŻELKI & LODY TRUSKAWKOWE
Dla dzieci małych i całkiem dużych. Smakowite połączenie truskawek, śmietanki i mlecznej czekolady. Do tego ulubione przez dzieciaki żelki i truskawkowa galaretka wewnątrz.
Tort składa się z czterech biszkoptów przełożonych kremem na bazie mascaropne i śmietany.
SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, truskawki, naturalny sok truskawkowy, erytrytol, czekolada mleczna, biała słodzona stevią oraz gorzka, mąki: orkiszowa, pszenna, żelatyna, naturalne żelki owocowe słodzone maltitolem
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 230 kcal
B: 4,8 g; T: 19,7 g; W: 9,2 g -
KOKOSOWO - MALINOWY
Połączenie delikatnego kremu kokosowego i orzeźwiających malin. Trzy biszkopty orkiszowo-peszenne nasączone naturalnym sokiem malinowym, przełożone kremem z sernkiem ricotta i malinami, musem malinowym oraz aksamitnym kremem kokosowym.
SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki kokosowe maliny, mąki: orkiszowa, pszenna, ksylitol, erytrytytol, płatki kokosa, żelatyna, soda, skrobia ziemniaczana
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 142 kcal
B: 8 g, W: 10,8 g; T: 7,8 g -
VEGE CZEKOLADOWO - MALINOWY
Intensywny krem czekoladowy i delikatny malinowy. Na bazie mleka i śmietanki kokosowej.
Spód daktylowo-migdałowy
SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, stevia, kakao, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny) -
CIASTECZKOWY
Dedykowany przede wszystkim dzieciom. Ciekawe połączenie orkiszowych, maślanych ciasteczek, budyniowego kremu i owoców. Tort kryję warstwę bezy i odrobinę mlecznej czekolady do pochrupania. Nasączony naturalnym sokiem owocowym i przełożony domową konfiturą.SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, maliny, mąki: orkiszowa, kukurydziana, pszenna, ksylitol, erytrytytol, masło, żelatyna, skrobia ziemniaczana, soda, owoce sezonowe, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem -
KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY
Eleganckie i kremowy połączenie kremu kokosowego oraz budynowo-serowego kremu truskawkowego. Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem i musem truskawkowym.
SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki i płatki kokosowe, truskawki, mąki: orkiszowa, pszenna, soda, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana -
TORCIK VEGE MALINA & MACHA
Krem na bazie śmietanki kokosowej i migdałów: malinowy i z delikatną nutą zielonej herbaty macha.
Esencjonalny spód z daktyli i migdałów.
SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), japońska herbata macha, wanilia
CIASTA
Lekkie, naturalne, bezcukrowe a przede wszystkim pyszne! Kto powiedział, że na diecie nie można jeść ciast?
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.
-
VEGE TARTA CZEKOLADAOWA
Mus z gorzkiej czekolady ze śmietabnką kokosową. Konfitura porzeczkowa.
Spód z jagły ekspandowanej.
SKŁAD: jagła ekspandowana, śmetanka kokosowa, czekolada gorzka bez cukru (substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 80%), erytrytol, olej kokosowy, porzeczki, owoce sezonowe, cukier kokosowy, syrop ryżowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, białko słonecznika, błonnik rozpuszczalny z akacji -
TARTA Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ
8-10 porcji
Delikatny krem z mlecznej bezcukrowej czekolady na kruchym orkiszowym spodzie.
SKŁAD: czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem, śmietana, mąka orkiszowa, mąka kukurydziana, masło, ksylitol, płatki migdałów, mleko skondensowane, sól
MAKROSKŁADNIKI porcja ok. 100 g
ok. 340 kcal; B: 4,8 g; W: 30 g, T: 25 g -
KETO SERNIK TRUSKAWKOWO - MALINOWY
Aksamitny i owocowy. Sernik na zimno z czerwonymi owocami i galaretką truskawkową na spodzie z orzechów brazylijskich i migdałów.
Dekorowany płatkami białej, bezcukrowej czekolady. Odpowiedni na diecie keto i dla cukrzyków.
SKŁAD: twaróg, śmietana, truskawki, maliny, migdały, masło, orzechy brazylijskie, płatki migdałów, erytrytol, biała czekolada bez cukru, masło, żelatyna, stevia
MAKROSKŁADNIKI: porcja 170 g -ok. 313 kcal;
B: 18,5 g; T: 20,8; W: 18,5 g -
KETO SERNIK MANGO
Elegancki, letni sernik na zimno z białą czekoladą bez cukru.
Słodki spód z mielonych migdałów, kremowa masa ze świeżym mango pokryta owocowym musem i płatkami czekolady.
Bez grama mąki! Odpowiedni na diecie keto i dla cukrzyków.
SKŁAD: twaróg, śmietana, mango, migdały, erytrytol, biała czekolada, masło, jajko, żelatyna, stevia, truskawki
Makroskładniki/porcja ok. 145 g: ok 311 kcal
B: ok. 18,4 g; T: ok. 21 g, W: ok. 14 g -
TARTA SŁONY KARMEL
8-12 porcji
Wyrazisty, rozpływający się w ustach krem ze słonym karmelem i mascarpone na kruchym orkiszowym spodzie.
SKŁAD: mascarpone, mąka orkiszowa, mąka kukurydziana, masło, cukier kokosowy, erytrytol, ksylitol, płatki migdałów, mleko skondensowane, sól
MAKROSKŁADNIKI porcja ok. 120 g – 520 kcal
B: 5,6 g W: 43 g T: 44 g -
CZEKOLADA + MALINA KETO
Delikatne i mocno czekoladowe ciasto z lekkim owocowym kremem bez grama mąki!
Krem z mascarpone i śmietany na biszkopcie czekoladowym z kawałkami pralin.
Na wierzchu płatki gorzkiej czekolady i owoce.
SKŁAD: mascarpone, śmieatna, jajka, erytrytol, maliny, czekolada gorzka, kakao, żelatyna. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.
MAKROSKŁADNIKI NA 100g: B:4,3 g; W: 4,2g; T:17 g -
JAGIELNIK MALINOWY VEGE
Letnia, owocowa odsłona naszego wegańskiego jagielnika.
SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, maliny, erytrytol, żurawina, migdały, wiórki kokosowe, olej kokosowy, laskowe, płatki kokosa, malina liofilizowana
MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 140 g – ok. 400 kcal
B: 6,5 g W: 38 g T: 26 g -
STRUDEL JABŁKOWO - GRUSZKOWY VEGE
ok. 10-12 porcji
Bardziej deser niż ciasto z dużą ilością owoców i korzennymi przyprawami. Z dodatkiem rodzynek, prażonych pestek dyni, skórki pomarańczy, rumu.
SKŁAD: jabłka, gruszki, mąka pszenna, maka orkiszowa, ksylitol, rodzynki, masło roślinne, rum, pestki dyni, len mielony, cynamon, kardamon.
PORCJA: ok. 229 kcal
MAKROSKŁADNIKI: B=4,3g, W=37g, T=8g -
MEGACZEKOLADOWY BROWNIE
Z żurawiną i orzechami laskowymi
Słodki i esencjonalny deser w wersji „fit” dla fanów czekolady.
SKŁAD: twaróg z mleka, jaja, ksylitol, kakao, maslo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada gorzka, orzechy laskowe, śmietana 30%, sok z pomarańczy, sól, orzechy laskowe. Może zawierać śladowe ilośći glutenu.
MAKROSKŁADNIKI /PORCJA:
z orzechami i żurawiną: ok. 330 kcal
B: 16 g W:3o g T:16 g -
JAGIELNIK ORZECHOWO - CZEKOLADOWY VEGE
Słodkie, czekoladowo-orzechowe ciasto nie tylko dla vegan. Spód z daktyli i orzechów ziemnych, wnętrze orzechowo-kokosowe, czekoladowy ganache
SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, masło orzechowe, erytrytol, daktyle, orzechy ziemne, czekolada gorzka, olej kokosowy, orzechy włoskie, laskowe,pistacje, płatki migdałów
MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 157 g
B: 12 g W: 42 g T: 32 g -
MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI
Wilgotne ciasto z mąki migdałowej przełożone naszą konfiturą morelowo-gruszkową. Na mąkach bezglutenowych.
SKŁAD: marchew, jaja, ksylitol, migdały, jabłko, rodzynki, jogurt naturalny, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, kukurydziana, gryczana, skrobia kukurydziana, len mielony, serek kremowy, żurawina, pestki dyni, soda, cynamon, naturalny olejek migdałowy
PORCJA: ok. 286 kcal
MAKROSKŁADNIKI B=8g, W=40g, T=12g
DESERY i MONOPORCJE
-
MINITARTA Z KREMEM I OWOCAMI
1 szt.
Krucha tarta z kremem na bazie serka ricotta z sezonowymi owocami.
SKŁAD: mąka orkiszowa typ 800, mąką kukurydziana, masło, ksylitol, mleko, twaróg z mleka, ricotta (serwatka z mleka, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) erytrytol, jaja, skrobia ziemniaczana, żelatyna, owocew sezonowe, sól
PRALINY i CZEKOLADY
Bezcukrowy raj. Czekolady, cukierki, batony, lizaki. Wszystko oczywiście light i pysznie.
-
PRALINKI
1 szt.
Czekoladowe pralinki ze stevią i erytrytolem
– słony karmel w mlecznej czekoladzie
MAKROSKŁADNIKI: ok. 14 g- 77 kcal; B: 0,5 g; W: 7,6 g; T: 5 g
– kawowe z białej czekolady z amaretto
MAKROSKŁADNIKI: ok. 15 g- 85,4 kcal; B: 0,6 g; W: 5,3 g; T: 6,9 g
– masło orzechowe i miód w mlecznej czekoladzie
MAKROSKŁADNIKI: ok. 15 g-77 kcal; B: 2 g; W:5 g; T: 5,4 g -
PRALINY BOX OZDOBNY 4 SZT.
-
PRALINY BOX OZDOBNY 6 SZT.