Torty
-
KETO czekoladowo-malinowy
Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: malinowy oraz z mleczną czekoladą.
Konfitura malinowa bez cukru. Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i dla cukrzyków.
Słodzony erytrytolem.SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, maliny, masło, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem
MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 265 kcal B: 6 g, W: 9 g, T: 23 g6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł -
czekoladowo-kawowy
Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone espresso. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: kawowy oraz z mleczną czekoladą.
Czekoladowo-maślany ganache.
Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i chorujących na cukrzycę.SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, masło, espresso, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem, owoce
MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 287 kcal B: 6 g, W: 9,9 g, T: 25 g6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł -
malinowo-porzeczkowy
Elegancki, bardzo owocowy tort z białą czekoladą i kremem na bazie mascarpone. Domowe konfitury. Cztery warstwy orkiszowo-pszennego biszkoptu nasączonego malibu. Słodzony erytrytolem i stevią.
SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, maliny, porzeczki, erytrytol, czekolada biała słodzona stevią, mąki: orkiszowa, pszenna, masło, żelatyna, malibu, złoto jadalne
6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150zł
9-14 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
15-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
19-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 złbez laktozy + 20 zł
-
Malinowo- wiśniowy
Delikatny owocowy tort dedykowany przede wszystkim dzieciom i… fanom koloru różowego.
Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem wiśniowym przełożone kremami na bazie serka ricotta i budyniu: malinowym i śmietankowym. Do tego wiśnie, konfitura malinowa i nieco mlecznej czekolady.
SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, ksylitol, żelatyna, mąki pszenna, orkiszowa, ziemniaczana, maliny, wiśnie, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem, płatki ryżowe
MAKROSKŁADNIKI na 100 g:
B: 9; W: 12 ;T: 4,1-
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł
bez laktozy +20 zł
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
-
-
Porzeczkowo -pistacjowy
- Superlekki tort bez mąki. Dwa biszkopty czekoladowe przełożone kremem na bazie serka ricotta i budyniu z porzeczkami.
Do tego pistacje i nasza konfitura z czarnych porzeczek.
SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana, kakao, czekolada gorzka, pistacje, owoce sezonowe
MAKROSKŁADNIKI: na 100 g: ok. 140 kcal; B: 10,7 g, T: 7 g; W: 9,3 g
6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł - bez laktozy +20 zł
- Superlekki tort bez mąki. Dwa biszkopty czekoladowe przełożone kremem na bazie serka ricotta i budyniu z porzeczkami.
-
czekoladowo-pralinowy z whisky KETO
Tort dedykowany Panom, zwłaszcza tym na diecie keto i cukrzykom. Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone whisky. Kremy na bazie mascarpone i bezcukrowej czekolady oraz pralina z prażonych orzechów laskowych. Czekoladowy ganache.
Skład: mascarpone, śmietana, serek śmetankowy, jaja, kakao, erytrytol, orzechy laskowe, whisky, żelatyna, masło ekstra z mleka krowiego, czekolada mleczna, gorzka, biała (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, whisky
6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
14-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
20-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 zł -
tort żelki & lody truskawkowe
- Dla dzieci małych i całkiem dużych. Smakowite połączenie truskawek, śmietanki i mlecznej czekolady. Do tego ulubione przez dzieciaki żelki i truskawkowa galaretka wewnątrz.
Tort składa się z czterech biszkoptów przełożonych kremem na bazie mascaropne i śmietany.
- SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, truskawki, naturalny sok truskawkowy, erytrytol, czekolada mleczna, biała słodzona stevią oraz gorzka, mąki: orkiszowa, pszenna, żelatyna, naturalne żelki owocowe słodzone maltitolem
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 230 kcal
B: 4,8 g; T: 19,7 g; W: 9,2 g
6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150zł
9-14 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
15-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
19-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 złwersja bez laktozy + 20 zł
- Dla dzieci małych i całkiem dużych. Smakowite połączenie truskawek, śmietanki i mlecznej czekolady. Do tego ulubione przez dzieciaki żelki i truskawkowa galaretka wewnątrz.
-
Torty specjalne
Torty artystyczne na indywidualne zamówienie. Chętnie zaproponujemy i zrealizujemy nawet najśmielsze pomysły na tort. Cena do ustalenia po omówieniu projektu.
Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.