Torty

  • tort porzeczka malina sugarfree

    malinowo-porzeczkowy

    Elegancki, bardzo owocowy tort z białą czekoladą i kremem na bazie mascarpone. Domowe konfitury. Cztery warstwy orkiszowo-pszennego biszkoptu nasączonego malibu. Słodzony erytrytolem i stevią.

    SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, maliny, porzeczki, erytrytol, czekolada biała słodzona stevią, mąki: orkiszowa, pszenna, masło, żelatyna, malibu, złoto jadalne

    6-7 porcji (średnica 16 cm) – 100 zł
    8-10 porcji (średnica 18 cm) – 140 zł
    12-14 porcji (średnica 22 cm)- 180 zł
    16-18 porcji (średnica 26 cm)- 220 zł

  • malinawisnia roze

    Malinowo- wiśniowy

    • Delikatny owocowy tort dedykowany przede wszystkim dzieciom i… fanom koloru różowego.
      Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem wiśniowym przełożone kremami na bazie serka ricotta i budyniu: malinowym i śmietankowym. Do tego wiśnie, konfitura malinowa i nieco mlecznej czekolady.

      SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, ksylitol, żelatyna, mąki pszenna, orkiszowa, ziemniaczana, maliny, wiśnie, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem, płatki ryżowe

      6-7 porcji (średnica 18 cm) -90 zł
      8-10 porcji (średnica 22 cm) – 120 zł
      12-14 porcji (średnica 26 cm)- 160 zł
      16-20 porcji (średnica 28 cm)- 200 zł
      bez laktozy +10 zł

  • tort porzeczka pistacja

    Porzeczkowo -pistacjowy

    • Superlekki tort bez mąki. Dwa biszkopty czekoladowe przełożone kremem na bazie serka ricotta i budyniu z porzeczkami.
      Do tego pistacje i nasza konfitura z czarnych porzeczek.

      SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana, kakao, czekolada gorzka, pistacje, owoce sezonowe

      6-7 porcji (średnica 18 cm) -100 zł
      8-10 porcji (średnica 22 cm) – 140 zł
      12-14 porcji (średnica 26 cm)- 180 zł
      16-20 porcji (średnica 28 cm)- 220 zł

  • tort truskawka bez cukru drip cake

    tort żelki & lody truskawkowe

    • Dla dzieci małych i całkiem dużych. Smakowite połączenie truskawek, śmietanki i mlecznej czekolady. Do tego ulubione przez dzieciaki żelki i truskawkowa galaretka wewnątrz.
      Tort składa się z czterech biszkoptów przełożonych kremem na bazie mascaropne i śmietany.
    • SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, truskawki, naturalny sok truskawkowy, erytrytol, czekolada mleczna, biała słodzona stevią oraz gorzka, mąki: orkiszowa, pszenna, żelatyna, naturalne żelki owocowe słodzone maltitolem

    6-7 porcji (średnica 16 cm) – 100 zł
    8-10 porcji (średnica 18 cm) – 140 zł
    12-14 porcji (średnica 22 cm)- 180 zł
    16-18 porcji (średnica 26 cm)- 220 zł

  • jednorozec

    Torty specjalne

    Torty artystyczne na indywidualne zamówienie. Chętnie zaproponujemy i zrealizujemy nawet najśmielsze pomysły na tort. Cena do ustalenia po omówieniu projektu.

  • TORT kokosowo truskawkowy2

    Kokosowo-malinowy

    Połączenie delikatnego kremu kokosowego i orzeźwiających malin. Trzy biszkopty orkiszowo-peszenne  nasączone naturalnym sokiem malinowym, przełożone kremem z sernkiem ricotta i malinami, musem malinowym oraz aksamitnym kremem kokosowym. 

    SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki kokosowe maliny, mąki: orkiszowa, pszenna, ksylitol, erytrytytol, płatki kokosa, żelatyna, soda, skrobia ziemniaczana

     6-7 porcji (średnica 18 cm) -90 zł
    8-10 porcji (średnica 22 cm) – 120 zł
    12-14 porcji (średnica 26 cm)- 160 zł
    16-20 porcji (średnica 28 cm)- 200 zł
    bez laktozy +10 zł

  • sugarfree ciasteczkowy tez bez laktozy

    Ciasteczkowy

    • Dedykowany przede wszystkim dzieciom. Ciekawe połączenie orkiszowych, maślanych ciasteczek, budyniowego kremu i owoców. Tort kryję warstwę bezy i odrobinę mlecznej czekolady do pochrupania. Nasączony naturalnym sokiem owocowym i przełożony domową konfiturą.

      SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, maliny, mąki: orkiszowa, kukurydziana, pszenna, ksylitol, erytrytytol, masło, żelatyna, skrobia ziemniaczana, soda, owoce sezonowe, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem

      • 6-7 porcji (średnica 18 cm) -100 zł
      • 8-10 porcji (średnica 22 cm) – 140 zł
      • 12-14 porcji (średnica 26 cm)- 180 zł
      • 16-20 porcji (średnica 28 cm)- 220 zł
      • bez laktozy +10 zł
  • whisky sugarfree

    whisky&suszona śliwka

    Eleganckie, bogate, czekoladowo-migdałowe ciasto bez mąki przełożone powidłami
    z suszonej śliwki i dwoma warstwami aromatycznego kremu z karmelem
    i whisky.

    SKŁAD: mascarpone, śmietana, suszone śliwki, jaja, migdały, erytrtytol, czekolada gorzka, whisky, żelatyna, kakao

    6-7 porcji / 80 zł;
    8-10 porcji / 100 zł;
    12-14 porcji /150 zł;
    16-18 porcji / 190 zł

Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.

Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.