Torty

  • FB1648906412615

    KETO czekoladowo-malinowy

    Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: malinowy oraz z mleczną czekoladą.
    Konfitura malinowa bez cukru. Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i dla cukrzyków.
    Słodzony erytrytolem.

    SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, maliny, masło, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem

    MAKROSKŁADNIKI na 100 g
    ok. 265 kcal B: 6 g, W: 9 g, T: 23 g

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
    9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
    14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
    20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł

  • plakietka

    czekoladowo-kawowy

    Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone espresso. Kremy na bazie mascarpone i białej czekolady: kawowy oraz z mleczną czekoladą.
    Czekoladowo-maślany ganache.
    Odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej i chorujących na cukrzycę.

    SKŁAD: jaja, kakao, erytrytol, mascarpone, serek śmietankowy, śmietana, masło, espresso, żelatyna, czekolada mleczna i biała i gorzka słodzona stevią i erytrytolem, owoce

    MAKROSKŁADNIKI na 100 g
    ok. 287 kcal B: 6 g, W: 9,9 g, T: 25 g

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
    9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
    14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
    20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł

  • tort porzeczka malina sugarfree

    malinowo-porzeczkowy

    Elegancki, bardzo owocowy tort z białą czekoladą i kremem na bazie mascarpone. Domowe konfitury. Cztery warstwy orkiszowo-pszennego biszkoptu nasączonego malibu. Słodzony erytrytolem i stevią.

    SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, maliny, porzeczki, erytrytol, czekolada biała słodzona stevią, mąki: orkiszowa, pszenna, masło, żelatyna, malibu, złoto jadalne

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150zł
    9-14 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
    15-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
    19-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 zł

    bez laktozy + 20 zł

  • malinawisnia roze

    Malinowo- wiśniowy

    Delikatny owocowy tort dedykowany przede wszystkim dzieciom i… fanom koloru różowego.
    Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem wiśniowym przełożone kremami na bazie serka ricotta i budyniu: malinowym i śmietankowym. Do tego wiśnie, konfitura malinowa i nieco mlecznej czekolady.
    SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, ksylitol, żelatyna, mąki pszenna, orkiszowa, ziemniaczana, maliny, wiśnie, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem, płatki ryżowe
    MAKROSKŁADNIKI na 100 g:
    B: 9; W: 12 ;T: 4,1

      • 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
        9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
        13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
        17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
        21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł

      bez laktozy +20 zł

  • tort porzeczka pistacja

    Porzeczkowo -pistacjowy

    • Superlekki tort bez mąki. Dwa biszkopty czekoladowe przełożone kremem na bazie serka ricotta i budyniu z porzeczkami.
      Do tego pistacje i nasza konfitura z czarnych porzeczek.
      SKŁAD: twaróg naturalny, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana, kakao, czekolada gorzka, pistacje, owoce sezonowe
      MAKROSKŁADNIKI: na 100 g: ok. 140 kcal; B: 10,7 g, T: 7 g; W: 9,3 g
      6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
      9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
      13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
      17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
      21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł
    • bez laktozy +20 zł
  • nfd

    czekoladowo-pralinowy z whisky KETO

    Tort dedykowany Panom, zwłaszcza tym na diecie keto i cukrzykom. Lekkie czekoladowe biszkopty bez mąki nasączone whisky. Kremy na bazie mascarpone i bezcukrowej czekolady oraz pralina z prażonych orzechów laskowych. Czekoladowy ganache. 

    Skład: mascarpone, śmietana, serek śmetankowy, jaja, kakao, erytrytol, orzechy laskowe, whisky, żelatyna, masło ekstra z mleka krowiego, czekolada mleczna, gorzka, biała (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, whisky

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150 zł
    9-12 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
    14-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
    20-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 zł

     

     

     

  • dav

    tort żelki & lody truskawkowe

    • Dla dzieci małych i całkiem dużych. Smakowite połączenie truskawek, śmietanki i mlecznej czekolady. Do tego ulubione przez dzieciaki żelki i truskawkowa galaretka wewnątrz.
      Tort składa się z czterech biszkoptów przełożonych kremem na bazie mascaropne i śmietany.
    • SKŁAD: mascarpone, śmietana, jajka, truskawki, naturalny sok truskawkowy, erytrytol, czekolada mleczna, biała słodzona stevią oraz gorzka, mąki: orkiszowa, pszenna, żelatyna, naturalne żelki owocowe słodzone maltitolem
      MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 230 kcal
      B: 4,8 g; T: 19,7 g; W: 9,2 g

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 150zł
    9-14 porcji (średnica 18 cm) – 210 zł
    15-18 porcji (średnica 22 cm)- 285 zł
    19-25 porcji (średnica 26 cm)- 370 zł

    wersja bez laktozy + 20 zł

     

     

  • jednorozec

    Torty specjalne

    Torty artystyczne na indywidualne zamówienie. Chętnie zaproponujemy i zrealizujemy nawet najśmielsze pomysły na tort. Cena do ustalenia po omówieniu projektu.

Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.

Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.