Torty
-
Kokosowo-malinowy
Połączenie delikatnego kremu kokosowego i orzeźwiających malin. Trzy biszkopty orkiszowo-peszenne nasączone naturalnym sokiem malinowym, przełożone kremem z sernkiem ricotta i malinami, musem malinowym oraz aksamitnym kremem kokosowym.
SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki kokosowe maliny, mąki: orkiszowa, pszenna, ksylitol, erytrytytol, płatki kokosa, żelatyna, soda, skrobia ziemniaczana
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 142 kcal
B: 8 g, W: 10,8 g; T: 7,8 g-
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) -120 zł
- 8-10 porcji (średnica 22 cm) – 170 zł
- 12-14 porcji (średnica 26 cm)- 230 zł
- 16-20 porcji (średnica 28 cm)- 280 zł
- bez laktozy +10 zł
bez laktozy +10 zł
-
-
VEGE czekoladowo-malinowy
Intensywny krem czekoladowy i delikatny malinowy. Na bazie mleka i śmietanki kokosowej.
Spód daktylowo-migdałowySKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, stevia, kakao, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)
mały (ok 6 porcji- średnica 16 cm) 110 zł
średni (ok. 8-10 porcji- średnica 18 cm) 140 zł
duży (ok. 12-15 porcji -średnica 26 cm) 200 zł
-
Ciasteczkowy
- Dedykowany przede wszystkim dzieciom. Ciekawe połączenie orkiszowych, maślanych ciasteczek, budyniowego kremu i owoców. Tort kryję warstwę bezy i odrobinę mlecznej czekolady do pochrupania. Nasączony naturalnym sokiem owocowym i przełożony domową konfiturą.SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, maliny, mąki: orkiszowa, kukurydziana, pszenna, ksylitol, erytrytytol, masło, żelatyna, skrobia ziemniaczana, soda, owoce sezonowe, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) – 120 zł
8-10 porcji (średnica 22 cm) – 170 zł
12-14 porcji (średnica 26 cm)- 230 zł
16-18 porcji (średnica 28 cm)- 280 zł -
-
- bez laktozy +10 zł
-
-
whisky&suszona śliwka
Eleganckie, bogate, czekoladowo-migdałowe ciasto bez mąki przełożone powidłami
z suszonej śliwki i dwoma warstwami aromatycznego kremu z karmelem
i whisky.SKŁAD: mascarpone, śmietana, suszone śliwki, jaja, migdały, erytrtytol, czekolada gorzka, whisky, żelatyna, kakao
6-7 porcji / 110 zł;
8-10 porcji / 150 zł;
12-14 porcji /210 zł;
16-18 porcji / 260 zł -
Kokosowo-truskawkowy
- Eleganckie i kremowy połączenie kremu kokosowego oraz budynowo-serowego kremu truskawkowego. Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem i musem truskawkowym.
- SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki i płatki kokosowe, truskawki, mąki: orkiszowa, pszenna, soda, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana
-
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) -120 zł
- 8-10 porcji (średnica 22 cm) – 170 zł
- 12-14 porcji (średnica 26 cm)- 230 zł
- 16-20 porcji (średnica 28 cm)- 280 zł
- bez laktozy +10 zł
-
torcik vege malina & macha
Krem na bazie śmietanki kokosowej i migdałów: malinowy i z delikatną nutą zielonej herbaty macha.
Esencjonalny spód z daktyli i migdałów.SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), japońska herbata macha, wanilia
mały (ok 6 porcji- średnica 16 cm) 110 zł
średni (ok. 8-10 porcji- średnica 18 cm) 140 zł
duży (ok. 12-15 porcji -średnica 26 cm) 200 zł
-
tort makowo-orzechowy
3 biszkopty makowe i kremy: ze 100 % masłem orzechowym i na bazie serka ricotta. Nasączony brandy, z czekoladowym ganache i orzechami. dostępne wersje: orkiszowy, na mące bezglutenowej, bezlaktozowy.
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) -130 zł
8-10 porcji (średnica 22 cm) – 180 zł
12-14 porcji (średnica 26 cm)- 240 zł
16-20 porcji (średnica 28 cm)- 290 zł - bez laktozy +10 zł
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) -130 zł
-
Prosto z ogrodu
Mocno czekoladowy, nasączony sherry. Tort przełożony dwoma kremami- czekoladowym i owocowym na bazie serka ricotta oraz domowymi, bezcukrowymi powidłami.
Do tego sezonowe owoce.MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 168 kcal
B: 8 g, W: 17,5 g, T:7,3 g- 6-7 porcji (średnica 18 cm) – 120 zł
8-10 porcji (średnica 22 cm) – 170 zł
12-14 porcji (średnica 26 cm)- 230 zł
16-18 porcji (średnica 28 cm)- 280 zł - bez laktozy +10 zł
- 6-7 porcji (średnica 18 cm) – 120 zł
Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.