Torty
-
Kokosowo-malinowy
Połączenie delikatnego kremu kokosowego i orzeźwiających malin. Trzy biszkopty orkiszowo-peszenne nasączone naturalnym sokiem malinowym, przełożone kremem z sernkiem ricotta i malinami, musem malinowym oraz aksamitnym kremem kokosowym.
SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki kokosowe maliny, mąki: orkiszowa, pszenna, ksylitol, erytrytytol, płatki kokosa, żelatyna, soda, skrobia ziemniaczana
MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 142 kcal
B: 8 g, W: 10,8 g; T: 7,8 g- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł - bez laktozy +20 zł
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
-
VEGE czekoladowo-malinowy
Intensywny krem czekoladowy i delikatny malinowy. Na bazie mleka i śmietanki kokosowej.
Spód daktylowo-migdałowySKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, stevia, kakao, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)
6-8 porcji (średnica 16 cm) 110 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) 140 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) 190 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm) 250 zł
-
Ciasteczkowy
- Dedykowany przede wszystkim dzieciom. Ciekawe połączenie orkiszowych, maślanych ciasteczek, budyniowego kremu i owoców. Tort kryję warstwę bezy i odrobinę mlecznej czekolady do pochrupania. Nasączony naturalnym sokiem owocowym i przełożony domową konfiturą.SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, maliny, mąki: orkiszowa, kukurydziana, pszenna, ksylitol, erytrytytol, masło, żelatyna, skrobia ziemniaczana, soda, owoce sezonowe, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem
-
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł - bez laktozy +20 zł
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
-
whisky&suszona śliwka
Eleganckie, bogate, czekoladowo-migdałowe ciasto bez mąki przełożone powidłami
z suszonej śliwki i dwoma warstwami aromatycznego kremu z karmelem
i whisky.SKŁAD: mascarpone, śmietana, suszone śliwki, jaja, migdały, erytrtytol, czekolada gorzka, whisky, żelatyna, kakao
6-8 porcji / 125 zł;
9-12 porcji / 175 zł;
13-18 porcji /240 zł;
20-25 porcji / 320 zł -
Kokosowo-truskawkowy
- Eleganckie i kremowy połączenie kremu kokosowego oraz budynowo-serowego kremu truskawkowego. Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem i musem truskawkowym.
- SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki i płatki kokosowe, truskawki, mąki: orkiszowa, pszenna, soda, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł- bez laktozy +20 zł
-
torcik vege malina & macha
Krem na bazie śmietanki kokosowej i migdałów: malinowy i z delikatną nutą zielonej herbaty macha.
Esencjonalny spód z daktyli i migdałów.SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), japońska herbata macha, wanilia
6-8 porcji (średnica 16 cm) 110 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) 140 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) 190 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm) 250 zł
-
Prosto z ogrodu
Mocno czekoladowy, nasączony sherry. Tort przełożony dwoma kremami- czekoladowym i owocowym na bazie serka ricotta oraz domowymi, bezcukrowymi powidłami.
Do tego sezonowe owoce.MAKROSKŁADNIKI na 100 g
ok. 168 kcal
B: 8 g, W: 17,5 g, T:7,3 g-
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
9-12 porcji (średnica 18 cm) – 145 zł
13-16 porcji (średnica 22 cm) – 210 zł
17-20 porcji (średnica 26 cm)- 265 zł
21-25 porcji (średnica 28 cm)- 340 zł - bez laktozy +20 zł
- 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 120 zł
-
Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.