CIASTA
-
MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI
Wilgotne ciasto z mąki migdałowej przełożone naszą konfiturą morelowo-gruszkową. Na mąkach bezglutenowych.
SKŁAD: marchew, jaja, ksylitol, migdały, jabłko, rodzynki, jogurt naturalny, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, kukurydziana, gryczana, skrobia kukurydziana, len mielony, serek kremowy, żurawina, pestki dyni, soda, cynamon, naturalny olejek migdałowy
PORCJA: ok. 286 kcal
MAKROSKŁADNIKI B=8g, W=40g, T=12gmałe (ok. 6 porcji) 75 zł
duże (ok. 12 porcji) 145 zł -
Leśny mech
Niezwykłe ciasto z lekkim, cytrynowym kremem i szpinakowym biszkoptem. Nasączone ponczem z zielonej herbaty.
SKŁAD: mąka orkiszowa, jajka, szpinak, ksylitol, erytrytol, śmietana, cytryny, olej rzepakowy, żelatyna, soda, owoce sezonowe
mały (ok. 6-8 porcji)/ 90 zł
duży (ok. 12 porcji) /150 zł -
krucha tarta z owocami sezonowymi
Delikatny krem budyniowy na bazie lekkiego serka ricotta, jajek, naturalnej wanilii. Kruchy spód z mąki orkiszowej. Do tego sezonowe owoce.
/ ok. 8 porcji /115 zł
-
jagielnik mango-marakuja VEGE
SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, mus mango 100%, erytrytol, żurawina, migdały, olej kokosowy, płatki kokosa, marakuja
średni (6 porcji) 90 zł
duży (12 porcji) 145 zł
Lekkie, naturalne, bezcukrowe a przede wszystkim pyszne! Kto powiedział, że na diecie nie można jeść ciast?
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.