CIASTA

  • czekolada-malina

    czekolada+malina

    Delikatne i mocno czekoladowe ciasto z lekkim owocowym kremem bez grama mąki!
    Krem z mascarpone i śmietany na biszkopcie czekoladowym z kawałkami pralin.
    Na wierzchu płatki gorzkiej czekolady i owoce.

    SKŁAD: mascarpone, śmieatna, jajka, erytrytol, maliny, czekolada gorzka, kakao, żelatyna. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.
    MAKROSKŁADNIKI NA 100g: B:4,3 g; W: 4,2g; T:17 g

    6-8 porcji (średnica 18 cm) /70 zł
    12-16 porcji (średnica 28 cm) /130 zł

  • sernik1 ok

    sernik z „kratką”

    Klasyczny, bogaty sernik krakowski z rodzynkami w oryginalnej, lżejszej wersji
    z konfiturą z dzikiej róży. Na kruchym spodzie orkiszowym. Słodzony ksylitolem.
    Zawiera gluten, jajka, nabiał.

    SKŁAD: twaróg z mleka krowiego, jaja, ksylitol, masło, mąki: orkiszowa 680, kukurydziana, ziemniaczana, konfitura z dzikiej róży bez cukru, rodzynki, wanilia

    MAKROSKŁADNIKI porcja ok. 390 kcal
    B: 26 g, W: 38 g, T: 15,7 g

    6-8 porcji (średnica 18 cm) 72 zł
    12-16 porcji (średnica 28 cm) 130 zł

  • jagielonik malina sugar free vege

    jagielnik malinowy vege

    Letnia, owocowa odsłona naszego wegańskiego jagielnika.

    SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, maliny, erytrytol, żurawina, migdały, wiórki kokosowe, olej kokosowy, laskowe, płatki kokosa, malina liofilizowana

    MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 140 g – ok. 400 kcal
    B: 6,5 g W: 38 g T: 26 g

    średni (6 porcji) 68 zł
    duży (12 porcji) 125 zł

  • sernik ricotta bez maki bez cukru

    Sernik z ricottą

    Kremowy, parzony sernik z serkiem ricotta i owocami. Bez mąki.

    SKŁAD: twaróg, ricotta, erytrytol, jaja, owoce sezonowe, skrobia ziemniaczana, wanilia, żelatyna.

    8-10 porcji (średnica 22 cm) 80 zł
    12-16 porcji (średnica 28 cm)  120 zł

  • strudel

    strudel jabłkowo -gruszkowy VEGE

    Bardziej deser niż ciasto z dużą ilością owoców i korzennymi przyprawami. Z dodatkiem rodzynek, prażonych pestek dyni, skórki pomarańczy, rumu.

    SKŁAD: jabłka, gruszki, mąka pszenna, maka orkiszowa, ksylitol, rodzynki, masło roślinne, rum, pestki dyni, len mielony, cynamon, kardamon.

    PORCJA: ok. 229 kcal
    MAKROSKŁADNIKI: B=4,3g, W=37g, T=8g

    ok. 10-12 porcji /100 zł

  • 37246825_1766083150156866_95423590517702656_o

    megaczekoladowy brownie

    – z żurawiną i orzechami laskowymi
    Słodki i esencjonalny deser w wersji „fit” dla fanów czekolady.

    SKŁAD: twaróg z mleka, jaja, ksylitol, kakao, maslo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada gorzka, orzechy laskowe, śmietana 30%, sok z pomarańczy, sól, orzechy laskowe.  Może zawierać śladowe ilośći glutenu.

    MAKROSKŁADNIKI /PORCJA:
    z orzechami i żurawiną: ok. 330 kcal
    B: 16 g W:3o g T:16 g

    8-10 porcji (średnica 22 cm)/80 zł
    12-16 porcji (średnica 28 cm) / 120 zł

     

  • jagielnik orzech sugarfree

    Jagielnik orzechowo-czekoladowy VEGE

    Słodkie, czekoladowo-orzechowe ciasto nie tylko dla vegan. Spód z daktyli i orzechów, wnętrze orzechowo-kokosowe, czekoladowy ganache

    SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, masło orzechowe, erytrytol, daktyle, orzechy ziemne, czekolada gorzka, olej kokosowy, orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów

    MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 157 g

    B: 12 g W: 42 g T: 32 g

    średni (6 porcji) 68 zł
    duży (12 porcji) 125 zł

  • szarlotka z owsiana ktuszonka

    szarlotka z owsianą kruszonką VEGE

    Wegańska, bardzo owocowa, lekko korzenna szarlotka.

    SKŁAD: jabłka, mąka z ryżu brązowego, ksylitol, płatki owsiane bezglutenowe, masło roślinne, cynamon

    ok 8 porcji  /80 zł

     

Lekkie, naturalne, bezcukrowe a przede wszystkim pyszne! Kto powiedział, że na diecie nie można jeść ciast?

Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.