CIASTA

  • sernik1 ok

    sernik z „kratką”

    Klasyczny, bogaty sernik krakowski z rodzynkami w oryginalnej, lżejszej wersji
    z konfiturą z dzikiej róży. Na kruchym spodzie orkiszowym. Słodzony ksylitolem.
    Zawiera gluten, jajka, nabiał.

    SKŁAD: twaróg z mleka krowiego, jaja, ksylitol, masło, mąki: orkiszowa 680, kukurydziana, ziemniaczana, konfitura z dzikiej róży bez cukru, rodzynki, wanilia

    MAKROSKŁADNIKI porcja ok. 390 kcal
    B: 26 g, W: 38 g, T: 15,7 g

    średni (6-8 porcji) / 60 zł ,
    duży (12-14 porcji) / 110 zł

  • sernik ricotta bez maki bez cukru

    Sernik z ricottą

    Kremowy, parzony sernik z serkiem ricotta i owocami. Bez mąki.

    Skład: twaróg, ricotta, erytrytol, jaja, owoce sezonowe, skrobia ziemniaczana, wanilia, żelatyna.

    średni 60 zł
    duży 90 zł

  • strudel

    strudel jabłkowo -gruszkowy VEGE

    Bardziej deser niż ciasto z dużą ilością owoców i korzennymi przyprawami. Z dodatkiem rodzynek, prażonych pestek dyni, skórki pomarańczy, rumu.

    Skład: jabłka, gruszki, mąka pszenna, maka orkiszowa, ksylitol, rodzynki, masło roślinne, rum, pestki dyni, len mielony, cynamon, kardamon.

    PORCJA: ok. 229 kcal
    MAKROSKŁADNIKI: B=4,3g, W=37g, T=8g

    ok. 10 porcji /80 zł

  • 37246825_1766083150156866_95423590517702656_o

    megaczekoladowy brownie

    – z wiśniami i serkiem
    – z żurawiną i orzechami laskowymi
    Słodki i esencjonalny deser w wersji „fit” dla fanów czekolady.

    SKŁAD: twaróg z mleka, jaja, ksylitol, kakao, maslo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada gorzka, orzechy laskowe, śmietana 30%, sok z pomarańczy, sól, orzechy laskowe lub wiśnie. Może zawierać śladowe ilośći glutenu.

    MAKROSKŁADNIKI /PORCJA:
    z wiśniami: ok. 312 kcal.
    B: 15 g W:29 g T:15 g
    z orzechami i żurawiną: ok. 330 kcal
    B: 16 g W:3o g T:16 g

    średni/ok. 8 porcji /60zł
    duży/ok. 12 porcji/ 85 zł

     

  • jagielnik czekolada

    Jagielnik orzechowo-czekoladowy VEGE

    Słodkie, czekoladowo-orzechowe ciasto nie tylko dla vegan. Spód z daktyli i orzechów, wnętrze orzechowo-kokosowe, czekoladowy ganache

    SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, masło orzechowe, erytrytol, daktyle, orzechy ziemne, czekolada gorzka, masło roślinne, orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów

    średni (6 porcji) 60 zł
    duży (12 porcji) 110 zł

  • szarlotka z owsiana ktuszonka

    szarlotka z owsianą kruszonką VEGE

    Wegańska, bardzo owocowa, lekko korzenna szarlotka.

    SKŁAD: jabłka, mąka z ryżu brązowego, ksylitol, płatki owsiane bezglutenowe, masło roślinne, cynamon

    ok 8 porcji  /60 zł

     

  • DSCF8630

    MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI

    Wilgotne ciasto z mąki migdałowej przełożone naszą konfiturą morelowo-gruszkową. Na mąkach bezglutenowych.

    SKŁAD: marchew, jaja, ksylitol, migdały, jabłko, rodzynki,  jogurt naturalny, olej rzepakowy, mąka ziemniaczana, kukurydziana, gryczana, skrobia kukurydziana, len mielony, serek kremowy, żurawina, pestki dyni, soda, cynamon, naturalny olejek migdałowy

    PORCJA: ok. 286 kcal
    MAKROSKŁADNIKI B=8g, W=40g, T=12g

    małe/ok. 6 porcji / 50 zł
    duże /ok. 12 porcji /95 zł

  • mech

    Mech

    Niezykłe ciasto z lekkim, cytrynowym kremem i szpinakowym biszkoptem. Nasączone ponczem z zielonej herbaty.

    SKŁAD: mąka orkiszowa, jajka, szpinak, ksylitol, erytrytol, śmietana, cytryny, olej rzepakowy,żelatyna, soda, owoce sezonowe

    duży (ok. 12 porcji) /115 zł
    mały (ok. 6-8 porcji)/ 60 zł

Lekkie, naturalne, bezcukrowe a przede wszystkim pyszne! Kto powiedział, że na diecie nie można jeść ciast?

Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.