CIASTA
-
czekolada+malina KETO
Delikatne i mocno czekoladowe ciasto z lekkim owocowym kremem bez grama mąki!
Krem z mascarpone i śmietany na biszkopcie czekoladowym z kawałkami pralin.
Na wierzchu płatki gorzkiej czekolady i owoce.SKŁAD: mascarpone, śmieatna, jajka, erytrytol, maliny, czekolada gorzka, kakao, żelatyna. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.
MAKROSKŁADNIKI NA 100g: B:4,3 g; W: 4,2g; T:17 g6-8 porcji (średnica 18 cm) /90 zł
12-16 porcji (średnica 28 cm) /150 zł -
sernik z „kratką”
Klasyczny, bogaty sernik krakowski z rodzynkami w oryginalnej, lżejszej wersji
z konfiturą z dzikiej róży. Na kruchym spodzie orkiszowym. Słodzony ksylitolem.
Zawiera gluten, jajka, nabiał.SKŁAD: twaróg z mleka krowiego, jaja, ksylitol, masło, mąki: orkiszowa 680, kukurydziana, ziemniaczana, konfitura z dzikiej róży bez cukru, rodzynki, wanilia
MAKROSKŁADNIKI porcja ok. 390 kcal
B: 26 g, W: 38 g, T: 15,7 g6-8 porcji (średnica 18 cm) 90 zł
12-16 porcji (średnica 28 cm) 155 zł -
jagielnik malinowy vege
Letnia, owocowa odsłona naszego wegańskiego jagielnika.
SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, maliny, erytrytol, żurawina, migdały, wiórki kokosowe, olej kokosowy, laskowe, płatki kokosa, malina liofilizowana
MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 140 g – ok. 400 kcal
B: 6,5 g W: 38 g T: 26 gśredni (6 porcji) 90 zł
duży (12 porcji) 145 zł -
Sernik z ricottą KETO
Kremowy, parzony sernik z serkiem ricotta i owocami. Bez mąki. Odpowiedni dla diabetyków i na diecie keto.
SKŁAD: twaróg, ricotta, erytrytol, jaja, owoce sezonowe, skrobia ziemniaczana, wanilia.
4-6 porcji (średnica 16 cm) 56 zł
8-10 porcji (średnica 22 cm) 100 zł
12-16 porcji (średnica 28 cm) 140 zł -
strudel jabłkowo -gruszkowy VEGE
Bardziej deser niż ciasto z dużą ilością owoców i korzennymi przyprawami. Z dodatkiem rodzynek, prażonych pestek dyni, skórki pomarańczy, rumu.
SKŁAD: jabłka, gruszki, mąka pszenna, maka orkiszowa, ksylitol, rodzynki, masło roślinne, rum, pestki dyni, len mielony, cynamon, kardamon.
PORCJA: ok. 229 kcal
MAKROSKŁADNIKI: B=4,3g, W=37g, T=8gok. 10-12 porcji /135 zł
-
megaczekoladowy brownie
– z żurawiną i orzechami laskowymi
Słodki i esencjonalny deser w wersji „fit” dla fanów czekolady.SKŁAD: twaróg z mleka, jaja, ksylitol, kakao, maslo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada gorzka, orzechy laskowe, śmietana 30%, sok z pomarańczy, sól, orzechy laskowe. Może zawierać śladowe ilośći glutenu.
MAKROSKŁADNIKI /PORCJA:
z orzechami i żurawiną: ok. 330 kcal
B: 16 g W:3o g T:16 g4-6 porcji (średnica 16 cm)/55 zł
8-10 porcji (średnica 22 cm)/110 zł
12-16 porcji (średnica 28 cm) / 140 zł -
Jagielnik orzechowo-czekoladowy VEGE
Słodkie, czekoladowo-orzechowe ciasto nie tylko dla vegan. Spód z daktyli i orzechów ziemnych, wnętrze orzechowo-kokosowe, czekoladowy ganache
SKŁAD: kasza jaglana, mleko kokosowe, masło orzechowe, erytrytol, daktyle, orzechy ziemne, czekolada gorzka, olej kokosowy, orzechy włoskie, laskowe,pistacje, płatki migdałów
MAKROSKŁADNIKI: porcja ok. 157 g
B: 12 g W: 42 g T: 32 g
średni (6 porcji) 90 zł
duży (12 porcji) 145 zł -
szarlotka z owsianą kruszonką VEGE
Wegańska, bardzo owocowa, lekko korzenna szarlotka.
SKŁAD: jabłka, mąka z ryżu brązowego, ksylitol, płatki owsiane bezglutenowe, masło roślinne, cynamon
ok 8 porcji /98 zł
Lekkie, naturalne, bezcukrowe a przede wszystkim pyszne! Kto powiedział, że na diecie nie można jeść ciast?
Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich sladowe ilości.