Torty

  • jednorozec

    Torty specjalne

    Torty artystyczne na indywidualne zamówienie. Chętnie zaproponujemy i zrealizujemy nawet najśmielsze pomysły na tort. Cena do ustalenia po omówieniu projektu.

  • burst

    Kokosowo-malinowy

    Połączenie delikatnego kremu kokosowego i orzeźwiających malin. Trzy biszkopty orkiszowo-peszenne  nasączone naturalnym sokiem malinowym, przełożone kremem z sernkiem ricotta i malinami, musem malinowym oraz aksamitnym kremem kokosowym. 

    SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki kokosowe maliny, mąki: orkiszowa, pszenna, ksylitol, erytrytytol, płatki kokosa, żelatyna, soda, skrobia ziemniaczana
    MAKROSKŁADNIKI na 100 g: ok. 142 kcal
    B: 8 g, W: 10,8 g; T: 7,8 g

      • 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
        9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
        14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
        20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł
    • bez laktozy +20 zł
  • smartcapture

    VEGE czekoladowo-malinowy

    Intensywny krem czekoladowy i delikatny malinowy. Na bazie mleka i śmietanki kokosowej.
    Spód daktylowo-migdałowy

    SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, stevia, kakao,  skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)
    6-8 porcji (średnica 16 cm) 125 zł

    9-12 porcji (średnica 18 cm) 155zł
    13-16 porcji (średnica 22 cm) 215 zł
    17-20 porcji (średnica 26 cm) 265 zł

  • sugarfree ciasteczkowy tez bez laktozy

    Ciasteczkowy

    • Dedykowany przede wszystkim dzieciom. Ciekawe połączenie orkiszowych, maślanych ciasteczek, budyniowego kremu i owoców. Tort kryję warstwę bezy i odrobinę mlecznej czekolady do pochrupania. Nasączony naturalnym sokiem owocowym i przełożony domową konfiturą.SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, porzeczki, maliny, mąki: orkiszowa, kukurydziana, pszenna, ksylitol, erytrytytol, masło, żelatyna, skrobia ziemniaczana, soda, owoce sezonowe, czekolada mleczna słodzona stevią i erytrytolem
        • 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
          9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
          14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
          20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł
      • bez laktozy +20 zł
  • whisky sugarfree

    whisky&suszona śliwka

    Eleganckie, bogate, czekoladowo-migdałowe ciasto bez mąki przełożone powidłami
    z suszonej śliwki i dwoma warstwami aromatycznego kremu z karmelem
    i whisky.

    SKŁAD: mascarpone, śmietana, suszone śliwki, jaja, migdały, erytrtytol, czekolada gorzka, whisky, żelatyna, kakao

    6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
    9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
    14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
    20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł

  • kokos-truskawka tort bez cukru sugar free

    Kokosowo-truskawkowy

    • Eleganckie i kremowy połączenie kremu kokosowego oraz budynowo-serowego kremu truskawkowego. Trzy biszkopty orkiszowo-pszenne nasączone naturalnym sokiem i musem truskawkowym.
    • SKŁAD: twaróg naturalny 3,5%, ser ricotta, mleko, jaja, wiórki i płatki  kokosowe, truskawki, mąki: orkiszowa, pszenna, soda, ksylitol, erytrytytol, żelatyna, skrobia ziemniaczana
      • 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 135 zł
        9-12 porcji (średnica 18 cm) – 185 zł
        14-18 porcji (średnica 22 cm)- 265 zł
        20-25 porcji (średnica 26 cm)- 350 zł
      • bez laktozy +20 zł
  • vege tort macha bez cukru bez glutenu l

    torcik vege malina & macha

    Krem na bazie śmietanki kokosowej i migdałów: malinowy i z delikatną nutą zielonej herbaty macha.
    Esencjonalny spód z daktyli i migdałów.

    SKŁAD: mleko i śmietanka kokosowa, erytrytol, skrobia ziemniaczana, maliny, daktyle suszone, migdały, olej kokosowy, sól, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), japońska herbata macha, wanilia

    6-8 porcji (średnica 16 cm) 125 zł
    9-12 porcji (średnica 18 cm) 155zł
    13-16 porcji (średnica 22 cm) 215 zł
    17-20 porcji (średnica 26 cm) 265 zł

  • prosto z ogrodu tort sugar free

    Prosto z ogrodu

    Mocno czekoladowy, nasączony sherry. Tort przełożony dwoma kremami- czekoladowym i owocowym na bazie serka ricotta oraz domowymi, bezcukrowymi powidłami.
    Do tego sezonowe owoce.

    MAKROSKŁADNIKI na 100 g
    ok. 168 kcal
    B: 8 g, W: 17,5 g, T:7,3 g

      • 6-8 porcji (średnica 16 cm) – 145 zł
        9-12 porcji (średnica 18 cm) – 200 zł
        14-18 porcji (średnica 22 cm)- 280 zł
        20-25 porcji (średnica 26 cm)- 380 zł
      • bez laktozy +20 zł

Nasze ciasta na specjalne okazje przygotowujemy z naturalnych składników, owoców, orzechów, najlepszej czekolady. Bez sztucznych aromatów, barwników, mas lukrowych i ciężkich kremów. Wszystkie torty możemy przygotować w wersji na mąkach bezglutenowych.

Uwaga: nasze wypieki nie nadają się dla osób chorych na celiakię i z alergią na gluten, orzechy, soję i mleko. Wnaszych produktach mogą się znajdować ich śladowe ilości.